HTML

ERP és CRM - szakértői szemmel

Knipfer Tibor vagyok, közgazdászként végeztem a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán (jelenleg Budapesti Gazdasági Főiskola). Főiskolai éveimtől kezdve érdeklődöm a vállalatirányítási rendszerek iránt. Többféle integrált rendszer közel 100 bevezetésében vettem részt eddig. 2001-ben csatlakoztam a MultiSoft Kft-hez, ahol Microsoft Dynamics NAV tanácsadással foglalkozom. Konzulensi teendőim mellett Microsoft Dynamics NAV termékmenedzserként a szoftver nyelvi és jogi lokalizációját is támogatom.

Teljesítménymérés, böngésző-függetlenség

2009.09.01. 13:44 dr. Lengyel László

Teljesítménymérés.

A webalkalmazások terhelés- és teljesítménytesztelési feladataihoz több gyártó is kínál eszközöket. Az eszközökkel szemben elvárás az egyszerű használat és a mély elemzési képességek ötvözésével egyszerűsített tesztek előállítása, a terhelésgenerálás és adatgyűjtés annak biztosítás érdekében, hogy az alkalmazások több ezer versengő felhasználó esetén is megfelelően méreteződnek.
Böngésző-függetlenség.
A szolgáltatók számára fontos feladat, gyakran kihívás, hogy a kínált szolgáltatás oldalaknak böngészőtől függetlenül jól kell működniük, legyen szó Firefox-ról, Internet Explorer-ről, Google Chrome-ról, Safari-ról, Opera-ról, illetve más böngészőről.
Ha a szolgáltatás oldala rosszul jelenik meg, vagy nehezen használható egy vagy több böngészőtípussal, akkor a szolgáltató könnyedén elveszítheti potenciális vagy meglévő ügyfeleinek érdeklődését, illetve bizalmát. Ez pedig bevételkiesést jelent, hiszen a SaaS szolgáltatók oldalai profitorientáltak.
Mostanában számos oldalon látható felirat, amely felhívja a figyelmet, hogy az adott oldal mely böngészőre van optimalizálva. Sajnos nem minden böngésző támogatja pontosan a W3C ajánlásokat, szabványokat, de ez a szolgáltatók részéről nem lehet mentség az egy böngészőre optimalizálásra.
Miért jelenthet problémát a böngészőtől való függés? Azért, mert a felhasználók nem szeretik, ha rájuk kényszerítik egy bizonyos böngésző használatát. Mindenki szereti eldönteni, hogy melyik böngészőt használja. A következő érv pedig, hogy nem minden operációs rendszeren található meg minden böngésző.
Az eddigiek összefoglalása.
A webalkalmazásoknak, a szolgáltatásoknak és köztük a SaaS szolgáltatásoknak is számos technológiai kihívást kell megoldaniuk, hogy biztonságos, jól működő és megbízható környezetet kínáljanak a felhasználóknak.
 A felhasználók számára a SaaS szolgáltatók által leküzdött technikai és integrációs problémák, a megoldásként használt megvalósítási módszerek mind előnyt jelentenek, hiszen nekik nem kell ilyen jellegű problémákat leküzdeniük, arra energiát és időt fordítaniuk. Fontos azt látni, hogy például a biztonság területén a SaaS szolgáltatóknak fel kell készülniük a legszigorúbb követelményekre is, mint amilyen például a banki szolgáltatások esetén megkövetelt. Ennek következtében a kevésbé biztonságközpontú szolgáltatások is hasonló szintű biztonsággal lesznek védve, hiszen a szolgáltatóknak nem érdekük több modellt fenntartaniuk, hanem egyet üzemeltetnek, egy olyat, ami minden ügyfelet kielégít.

Szólj hozzá!

Címkék: saas előnyök

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-crm.blog.hu/api/trackback/id/tr511300320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása