HTML

ERP és CRM - szakértői szemmel

Knipfer Tibor vagyok, közgazdászként végeztem a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán (jelenleg Budapesti Gazdasági Főiskola). Főiskolai éveimtől kezdve érdeklődöm a vállalatirányítási rendszerek iránt. Többféle integrált rendszer közel 100 bevezetésében vettem részt eddig. 2001-ben csatlakoztam a MultiSoft Kft-hez, ahol Microsoft Dynamics NAV tanácsadással foglalkozom. Konzulensi teendőim mellett Microsoft Dynamics NAV termékmenedzserként a szoftver nyelvi és jogi lokalizációját is támogatom.

Válaszidő

2009.08.24. 13:38 dr. Lengyel László

 

Az interneten szolgáltatásokat nyújtók jellemzően nagyszámú felhasználóval tartják az IP kapcsolatot. A felhasználók a nap bármely órájában magas rendelkezésre állást és a tranzakciós adataik bizalmas kezelését várják el. A szolgáltatók számára felhasználóik szolgáltatási igényeinek kielégítése mellett kiemelt fontosságú a saját kommunikációs rendszereik, belső hálózat, védelme, a kezelt adatok titkossága, integritása is. A magas rendelkezésre állás felhasználói igénye, a véletlenszerű forgalmi csúcsokkal terhelt hálózat, továbbá a versenypiac miatti költségtakarékos működés szükségessége a rendszerint több internetszolgáltató által biztosított internetes kapcsolatok sávszélességeinek lehető legjobb kihasználását is megköveteli a szolgáltatótól.
Szolgáltatási hibának azt nevezzük, amikor egy szolgáltatás egy része vagy egésze nem áll rendelkezésre, vagy valamely felhasználó számára elérhetetlennek érzékelhető, illetve ha a szolgáltatás az elfogadható funkcionalitás szintje alá kerül. Ennek oka lehet programhiba vagy sérülés az adatokban. A túl hosszú válaszidő, vagy a komoly használati problémák is elérhetetlenné teszik a szolgáltatást.
A szolgáltatásokkal kapcsolatos teljesítmény figyelése, többek között, kiterjed
        a válaszidőre,
        a kötegelt feladatok átfutási idejére, valamint
        az átviteli arányra.
A válaszidő az az idő, amely egy interakciót elindító billentyűleütés és az eredmény első karakterének a képernyőn való megjelenése között eltelik. Természetesen vannak olyan kérdések, amelyeknél a válasz csak akkor hasznosítható, ha teljes válasz megérkezett.

Az áteresztő képesség a rendszer által egységnyi idő alatt elvégzett munka összege, a megállapodás által meghatározott perióduson belül. Ez számos módon kifejezhető, például tranzakció szintű interakciók száma egy hét alatt, vagy az óránként elért vagy módosított rekordok száma.

Szólj hozzá!

Címkék: saas

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-crm.blog.hu/api/trackback/id/tr751300304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása